Ir al contenido principal

Els Mossos detenen onze persones, entre les quals hi ha un vigilant de seguretat que hauria sostret més de 50 bobines i les hauria venut al mercat il·lícit

 

 

Els Mossos detenen onze persones, entre les quals hi ha un vigilant de seguretat que hauria sostret més de 50 bobines i les hauria venut al mercat il·lícit

. S’intervenen una impressora professional amb títols a l’interior, ordinadors, 4132 títols de transport en diverses fases de falsificació, parts de bobines, més de 8.000 euros i diverses dosis de metamfetamina, cocaïna i marihuana
. La investigació es va iniciar a principis d’any i s’ha realitzat amb la cooperació de Renfe Operadora i de l’Autoritat del Transport Metropolità

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) han desarticulat dos grups criminals especialitzats en la falsificació de títols de transport. Els agents han detingut onze persones, una de les quals és un vigilant de seguretat, relacionades amb la producció i falsificació de títols de transport i la posterior distribució i venda. Els detinguts són investigats pels delictes de falsificació de document mercantil, estafa, grup criminal, furt i  apropiació indeguda. Cinc estan relacionats amb un delicte de salut pública.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha col·laborat en la investigació des de la vessant tècnica en la detecció i l’anàlisi dels títols clonats i estima que el perjudici econòmic causat supera els 2.000.000 euros.

La investigació es va iniciar el mes de gener de 2018 quan Renfe operadora va denunciar la sostracció de set bobines de títols verges de transport de l’interior de les seves instal·lacions. Arran d’aquesta denúncia, l’ASTMET va iniciar una investigació per determinar l’autoria de les sostraccions.

A mesura que la investigació avançava, les sostraccions de bobines es continuaven produint. La investigació s’orientava a alguna persona relacionada amb l’operadora que tenia accés a llocs restringits. 

Finalment, les indagacions realitzades al llarg d’aquesta investigació han permès concloure que un vigilant de seguretat presumptament sostreia les bobinesdurant el servei, aprofitant les claus d’accés de les que disposava.
Aquestes bobines tenen una sortida ràpida en el mercat il·lícit atès que proporcionen el suport original que permet clonar les targetes de transport majoritàriament T-10 i T50/30. Aquestes falsificacions són venudes per un preu significativament inferior a l’oficial.
Amb la identificació del responsable de la sostracció de les bobines, els investigadors van poder identificar l’estructura i les funcions de les altres persones que estaven al darrera de les falsificacions, els quals realitzaven el procés de conversió d’aquestes en títols clonats amb aparença gairebé idèntica als legals.
Amb aquest operatiu, es dóna per desmantellada tota l’estructura de 2 grups criminals independents formats per onze persones que s’organitzaven en tres nivells. Un primer, on se situava el vigilant de seguretat encarregat de sostreure les bobines i que proveïa a la resta de persones dels dos grups criminals. Al segon nivell hi havia els receptadors de bobines i productors massius a gran escala dels títols falsificats. El tercer nivell estava format per les persones que s’encarregaven de les tasques de distribució i que eren els venedors directes en mercats ambulants, al carrer o a altres minoristes.
El treballador presumptament hauria sostret 51 bobines originals i senceres amb les quals hauria nodrit als 2 grups criminals per tal que produïssin 1950 títols amb cadascuna d’aquestes.
Les detencions es van realitzar en el marc d’un dispositiu policial que va tenir lloc aquest dimarts passat, a L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Badalona, amb l’entrada i escorcoll judicial en 2 domicilis i un local.. Els agents van intervenir diverses impressores multifunció i gravadors de bandes magnètiques amb títols a l’interior en producció, ordinadors, 2.200 títols verges i 1932 títols de transport falsificats, parts de bobines, més de 8.000 euros, diverses dosis de metamfetamina, cocaïna i marihuana una arma de foc i una defensa elèctrica.
Els detinguts han passat aquest matí a disposició judicial.
Els títols de transport s’han d’adquirir als establiments oficials i adherits. En cas contrari, els títols obtinguts en punts de venda no oficials poden ser títols invàlids, falsificats i la seva compra o ús pot comportar la comissió d’una infracció administrativa o penal.
Àrea de Comunicació
Barcelona, 22 de novembre de 2018

Los problemas técnicos han obligado a cerrar parte de la línea 4 del Metro de Barcelona el pasado viernes dia 10 , lo que ha afectado al transporte de pasajeros en parte de recorrido.

Algunas fuentes apuntan a que se ha producido una avería de importancia en la catenaria que proporciona energía a los trenes, por lo que los servicios técnicos de la empresa están trabajando a marchas forzadas para intentar reparar la incidencia y que el servicio recupere la normalidad.
Varias estaciones han quedado sin servicio, por lo que los usuarios se han visto obligados a tomar un transporte alternativo, un servicio de autobuses que la propia TMB ha puesto a disposición de los usuarios de Metro que no pueden llegar a su destino.
El corte de la línea 4 de metro afecta a varias de sus estaciones, concretamente a las de Selva de Mar, el Maresme-Fòrum. Besós Mar, Besós y La Pau. Además, los usuarios de la línea 2 no podrán efectuar el transbordo ente ambas líneas que se produce en la estación de La Pau, por lo que también se verán afectados por los cortes en la línea 4.

BARRIOS AFECTADOS

Este corte afecta a los usuarios de los barrios de Diagonal Mar, el Besós i el Maresme y la Pau.
Personal de TMB ha reconocido que la incidencia técnica puede afectar durante varias horas a las estaciones que se encuentran cerradas a los ciudadanos, y no han sabido precisar cuánto tiempo permanecerán esa estaciones cerradas, aunque las primeras previsiones apuntan a que la reparación tardará varias horas.El corte de la línea 4 de metro afecta a varias de sus estaciones, concretamente a las de Selva de Mar, el Maresme-Fòrum. Besós Mar, Besós y La Pau

Comentarios

Entradas populares de este blog

Nueva agresion y apuñalamiento a un vigilante de seguridad habilitado : Este nuevo incidente violento en el Ferrocarril metropolitano de Barcelona la mañana del pasado martes.

Un vigilante de seguridad ha sido apuñalado esta mañana, cuando faltaban pocos minutos para las siete, por un individuo en la línea 3 del suburbano barcelonés, en el vestíbulo de la estación de Paralelo. Según ha podido saber un individuo hombre ya conocido por los vigilantes de seguridad  de grandes dimensiones ha agredido con un arma blanca a uno de los vigilantes de seguridad habilitados  esta estación del centro de la ciudad d #Barcelona. Ha resultado herido en una pierna. Un agente de los Mossos d'Esquadra ha resultado también herido leve en la detención del hombre.
Aunque la policía #mossos  investiga los hechos, todo apunta que el hombre sufre un trastorno psiquiátrico severo, según ha podido saber de fuentes oficiales este medio. Según #TMB, los hechos ocurrieron cuando se estaba haciendo un control de billetes a cargo de interventores y vigilantes. Un usuario que no había validado ha querido eludir la inspección y marchar con un tren, lo que han impedido los vig…

Una operación conjunta de la Policía Nacional y de la Agencia Tributaria da como resultado la Intervención de casi una tonelada de cocaína transportada oculta en el interior de falsas piedras

Detenidas 11 personas que intentaron introducir la droga en España utilizando un cargamento de 188.000 kilos de piedras siendo varias de ellas, realmente, un conglomerado de apariencia rocosa que imita de forma muy convincente a las reales
Los agentes tuvieron que picar con mazas todas las piedras voluminosas hasta dar con aquellas que camuflaban el estupefaciente, localizando 785 paquetes de más de un kilogramo de cocaína cada uno de ellos
Los arrestados conformaban una organización, compuesta por ciudadanos colombianos y venezolanos, dedicados a la introducción de importantes cantidades de cocaína en nuestro país y su posterior distribución por el resto de Europa
Durante la investigación se realizaron siete registros, entre ellos una nave industrial situada en Humanes (Madrid) donde se localizó el cargamento de piedras Agentes de la Policía Nacional y funcionarios de Vigilancia Aduanera de la Agencia Tributaria, en una operación conjunta, han intervenido casi una tone…

D. Héctor Iván Espinoza Farfán Embajador de la República de Guatemala en Cuba

Impulsan los paises de #Cuba y #Guatemala la reactivación de vuelos directos entre ambos para aumentar si cabe los intereses económicos comerciales, al desarrollo del Acuerdo de Turismo Multidestino tan beneficioso para todos . https://t.co/jGYhmKQnWT#turismoguatemala — Careonsafety Consultoria #formación #siseguridad (@careonsafety) 24 de enero de 2018
Impulsan los paises Cuba y Guatemala la reactivación de sus vuelos directos.CUBA, 10 de mayo de 2018.- El viceministro de Relaciones Exteriores de Cuba, Rogelio Sierra Díaz, recibió en la mañana de este jueves al excelentísimo señor Jairo David Estrada Barrios, viceministro de Relaciones Exteriores de la República de Guatemala, quien realiza una visita de trabajo a Cuba en el marco del Trigésimo Séptimo Período de Sesiones de la Comisión Económica para América Latina y el Caribe (CEPAL) que se desarrolla en  La Habana.
En un ambiente cordial, intercambiaron sobre la marcha de las relaciones bilaterales y expresaron la dispos…